Σε ύφεση ο βιοτεχνικός κλάδος στην Θεσσαλονίκη

Σε ύφεση ο βιοτεχνικός κλάδος στην Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 19494/13.07.2011 

Προς Υπουργό:

- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Λουκέτο έβαλαν 558 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σχέση με τις 481 επιχειρήσεις, που έβαλαν λουκέτο το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι 6 στους 10 επιχειρηματίες αναφέρουν ως αιτία λουκέτου την ασύμφορη λειτουργία της επιχείρησής τους, ενώ οι 120 τη συνταξιοδότηση. Τα στοιχεία τρομάζουν και προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Είναι εμφανές, ότι οι επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο, εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης, που βρίσκεται η χώρα.

Παρόλο αυτά δεν έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες και δράσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να τονωθούν οι επιχειρήσεις και να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά. Απαιτείται ένα σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη και την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ειδάλλως η κατάσταση θα γίνει περισσότερο δραματική και οδυνηρή για τον βιοτεχνικό κόσμο της πόλης. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 

-          Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να τονωθούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και να μην αυξηθούν τα λουκέτα;

Απάντηση Υπουργείου